Massage

Bli av med spänningar och värk, eller unna dig lite skön avslappning med klassisk massage

Massage både för välbefinnande och smärtlindring

Klassisk massage innebär bearbetning av en persons hud, bindväv och muskler. Massagen kan utföras både i förebyggande syfte eller för att behandla uppkomna skador eller begränsningar i rörligheten.

 

Massage gör att smärta lindras, spänningar i muskler samt stelhet minskar, spända muskler blir mjuka och elastiska, dessutom ökar blodcirkulationen i musklerna.
Klassisk massage på Haga Hälsocenter

Det anses även att immunförsvaret stärks och att matsmältning och näringsupptag förbättras. Vanligt är positiva mentala effekter som minskad stress och bättre sömnkvalitet, bättre humör och koncentrationsförmåga, detta då hormonet oxytocin frigörs samtidigt som stresshormonet cortisol sjunker.

 

Om man tränar eller idrottar så kan även massage göra att man tillgodogör sig träningen bättre.

 

Dock finns det inget stöd för att massage skulle hjälpa mot långvarig smärta, men massage i samband med laserbehandling är något som kan vara ett alternativ att diskutera med oss.

 

På Haga HälsoCenter erbjuder vi klassisk massage, ibland koncentreras massagen till några få muskler eller så behandlas hela kroppen. En klassisk massage av hela kroppen tar cirka 60 minuter, men vi har även 30-minuters klassiska massagebehandlingar för t.ex. rygg och nacke. Vi erbjuder även massage av fötter samt underben, denna behandling tar cirka 25 minuter.

Hos oss är det Sara Norbäck Olivers som utför massagebehandlingarna, läs mer om Sara och boka massage här: masara.se

Klassisk massage på Haga Hälsocenter i Karlstad.